Het was vroeg opstaan voor de Tongarino Alpine Crossing, een bijna 20 kilometer lange hike door het vulkanische Tongariro National Park. Met drie liter water, een lunch, een dosis goede moed en regenkleding voor het geval het weer zou omslaan, begon ik aan de zeven uur durende wandeling. En dat ik niet de enige was met dit idee, bleek bij het startpunt waar busladingen vol wandelaars aan dezelfde tocht begonnen.

Maar al snel blijkt waarom deze wandeling zo populair is. Tijdens de steile klim van zo’n 700 honderd meter, passeer je de vulkanen Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe, en volgt het ene prachtige uitzicht na het andere. En net nadat je het hoogste punt van bijna 1900 meter hebt bereikt, kijk je uit over de blauwgroen gekleurde Emerald Lakes. Dan volgt er nog een afdaling van 1300 meter waarbij het vulkanisch landschap langzaam in dichte begroeiing overgaat. De lange bustocht naar Wellington de dag erna was geen straf, om de toch wat pijnlijke spieren de nodige rust te geven.
Tongariro National Park / Mount Ngauruhoe
GPS gegevens bekijken

Leave a Comment


https://www.urbancapture.com/20110108-emerald-lakes-tongariro-alpine-crossing-new-zealand/,https://www.urbancapture.com/20110109-high-street-bulls-new-zealand/