Afgelopen twee weken ben ik drie keer in Auckland geweest. waarvan twee keer op doorreis naar een volgende bestemming. Rondom Oud en Nieuw waren het drie nachten. En hoewel ik erg gek ben op de buzz van een grote stad, heeft Auckland me eigenlijk niet veel gebracht op dat gebied. De grootste stad van Nieuw-Zeeland huisvest een kwart van de bevolking, maar doet doods aan en gaf me dat saaie-zondag-in-Boston gevoel. Het is hier volop zomer en vakantieperiode, dus eigenlijk verwachtte ik dat er leuke evenementen en festivals op straat en in de parken zouden zijn.

Het aantal bezienswaardigheden die een stad telt, is misschien ook een goede graadmeter. En Auckland scoort niet goed op dat punt. Het ‘hoogtepunt’ is dan toch wel de Sky Tower. Waar je ook staat in de stad, als je naar boven kijkt zie je dit bouwwerk boven alles uitsteken. En een bijzondere functie heeft de Sky Tower zeker, het vuurwerk dat vanaf de top wordt afgestoken tijdens Oud en Nieuw. Een bijzonder moment dat ik heb gedeeld samen met mijn collega Marlous en haar vriend Jan. Zij waren net op de 31ste december in Auckland aangekomen voor een vierweekse vakantie.

Er is wel een aantal dingen die ik een beetje heb gemist heb, vorig jaar geen enkele oliebol gegeten en om twaalf uur geen bubbels. In Auckland is er een strikt gehandhaafde ‘liquor ban’ en mag er op straat nergens alcohol worden gedronken. Bij het inluiden van 2011 stond iedereen een beetje droogjes met een frisje in de hand. Maar dat hebben wij in ieder geval achter ruimschoots gecompenseerd in de kroeg. En met een memorabele oudejaarsavond in gedachte, verlaat je Auckland dan toch met een beetje weemoed.

Fragment NOS Journaal

Leave a Comment


https://www.urbancapture.com/20110102-day-23-te-ruapeka-bay-rotorua-new-zealand/,https://www.urbancapture.com/20110103-day-24-pohutu-geyser-whakarewarewa-new-zealand/