Bula, Fiji’s voor hallo!! Na een dag vertraging aangekomen op deze eilandengroep in de Pacific. Het stond nooit echt op mijn ‘lijstje’ maar blijkt toch een erg fijne tussenstop in de lange reis naar Nieuw-Zeeland, vanuit Hong Kong was het nog ruim tien uur vliegen. Maar mijn vlucht met Air Pacific, de nationale maatschappij van Fiji, liep niet helemaal zoals gepland. Het toestel kon donderdag niet vertrekken vanwege motorproblemen. Toen dat was gefixt, mocht de bemanning niet meer vliegen omdat ze over hun uren heen waren. Dus was het onderdak zoeken voor de 200 passagiers op de vlucht, en werden we gedropt bij een luxueus hotel om de ochtend erna alsnog te vertrekken.

Maar vertragingen zijn nu eenmaal inherent aan reizen en leveren daarnaast ook weer leuke kennismakingen op. Zo ontmoette ik een ‘collega’ van Buitenlandse Zaken die oude bekenden in Fiji gaat opzoeken uit de tijd dat ze hier nog voor de VN werkte. En zo kwamen we samen weer in aanraking met een aantal Fijiaanse militairen die op weg waren naar huis, na een VN-vredesoperatie in Irak. Maar de misschien wel meest bizarre ontmoeting had ik vrijdagochtend toen ik, de slaap nog uit mijn ogen wrijvend, de hotelkamer uitliep. Een groepje van zes Hongkongers kwam op mij afgestormd, bewapend met foto- en videocamera’s. Na een korte onsamenhangende uitleg werd ik voorgesteld aan een toekomstige bruidegom die als opdracht had handtekeningen te verzamelen. En ik had de twijfelachtige eer om als eerste mijn krabbel te zetten op een geknutseld papiertje. Daarna volgde nog een uitgebreide fotosessie, waarvan ze beloofd hebben deze nog te e-mailen.

En ook het bezoek aan Macau was op zijn minst wel bizar te noemen. Het oude centrum van de stad ademt nog iets authentieks, door de gebouwen die stammen uit het koloniale Portugese verleden. Maar het gaat hier toch echt om het rollen de Macau dollar. Het ene na het andere op Las Vegas geïnspireerde casino wordt uit de grond gestampt. Het Wynn Resort is voor mijn gevoel zelfs een-op-een kopie.

De komende paar dagen laat ik alle hectiek achter me om vervolgens door te vliegen naar Auckland. Als ik de komende dagen ergens nog sneller internet tegenkom, zal ik proberen nog meer foto’s te plaatsen.

Leave a Comment


https://www.urbancapture.com/20101218-korolevu-beach-fiji-islands/,https://www.urbancapture.com/20101219-korolevu-beach-sunset-fiji-islands/